Танцов пърформанс в Червената къща

|
Театър-лаборатория “Алма Алтер” и Центърът за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов" ще представят на 14 юли (сряда) от 20.00 ч. в Червена зала Naked Sacred - пърформанс.
Идея: Петя Йосифова; изпълнение: Зорница Антонова (дебют) (Награда за най-добър изпълнител (Бърно, Setkani/Encounter 2010)

Не разсъблечено, не разголено, а голо, оголено. Оголено отвътре. Не да го гледаш, а да го виждаш. На тъмно. Без светлина, която отразена го прави видимо. Да го виждаш направо. Да виждаш не него, а вътре в него. Голо и истинско. С капки кръв. Ако го виждаш така, ще започнеш и да го чуваш. Слушайки го ще го виждаш, ще го сънуваш. Ще сънуваш себе си, своята война, своята лична война.
Представлението е изградено върху нашата лична Втора световна война, за която имаме само спомени, усещания, радости и болки. Говорим на албански, румънски, английски, босненски, испански, италиански и български, които нямат никакво значение, защото значението е отвъд словото, отвъд думата; значението е в усещането и в случването.

Пърформансът е в рамките на " – открита платформа за нови артисти и нови идеи (май-юли 2010 г.)".

На албански, румънски, английски, босненски, испански, италиански и български език.
Времетраене: 60 мин.
Вход: 8/6 лв.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *