Творческа вечер и концерт на барда Славимир Генчев във Военен клуб – Ловеч

|
На 21 ноември, Деня на християнската младеж и семейство, от 17:30 часа в залата на Военния клуб в Ловеч, по покана на барда от арт ателие ”Лик” Милен Тотев се състоя творческа вечер и концерт на барда от София Славимир Генчев, член на Съюза на българските писатели.
Така беше продължена традицията в Ловеч да се представят известни български бардове. Присъстваха военнослужещи от поделение 42820 със своите семейства, членове на военнородолюбивите организации в града, ученици от Гимназията за чужди езици ”Екзарх Йосиф І”, почитатели на бардовската песен.
Творчески портрет на Славимир Генчев като журналист, писател, поет и композитор направи Николай Василев - началник на Военен клуб - Ловеч. Той прочете стихове от последната книга на поета ”Цветоглед”, издадена през 2005 г. Слави Генчев разказа на публиката за работата си като писател, журналист и бард и отговори на зададените въпроси.
Отношение към творчеството на барда взеха поетесата Алтенка Сапунджиева – Ани и о. з. полковник Мирчо Раевски, председател на Областния съвет на СОСЗР. Милен Тотев благодари на Слави Генчев за приноса му в популяризиране творчеството на българските бардове и му връчи Поетичната антология ”Мостове” и подарък от Ротари клуб - ”Бизнес проспект на Ловеч”.
Последва концерт от любимите песни на барда Славимир Генчев за живота, войната, войнишкото приятелство, храбростта и любовта.
 

По информация на Гарнизонен военен клуб - ЛовечКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *