Театър “Адриана Будевска” в Бургас вече е с обновена сграда

|
Премиерът Бойко Борисов трябваше да открие в сряда (21 декември) ремонтираната сграда на драматичен театър „Адриана Будевска“, заедно с министрите на културата Вежди Рашидов и на МРРБ Лиляна Павлова. Но от пресцентъра на Община Бургас съобщиха, че поради възникнали неотложни ангажименти на премиера Бойко Борисов, откриването на обновения театър „Адриана Будевска“ се отлага във времето.
До насрочване на нова дата бургазлии ще могат да посещават театъра си обновен, но все още официално неоткрит.
Театър „Адриана Будевска“ бе ремонтиран със средства по оперативна програма „Регионално развитие“ - 1 335 588 лв. и от бюджета на Министерството на културата 150 000 лв.

Любителите на театралното изкуство вече се радват на обновените фоайета, зрителна и камерна зала. Подменени са изцяло облицовките по стените, електро, ВиК и отоплителните инсталации. Фоайетата са с изцяло нов интериор, а основната зрителна зала е с по- широки и удобни редове и седалки. Реновирани са акустичният таван и обшивките в залата. В непосредствена близост до входа са обособени места за хора с увреждания, които вече имат свободен достъп до сградата. Камерната зала е с подвижни подиуми и столове, което дава възможност за разполагане на сцената по три различни начини. Залата е оборудвана и с кабина за озвучителните и инсталационни съоръжения. Тя е с нови настилки, облицовки, тавани, отопление, вентилация и климатизация, както и с нова осветителна инсталация с вградени осветителни тела. Ремонтираните площи са общо 2 548 кв. м.
 

По материали на Община БургасКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *