Театър “София” представя новия клип на номинираното с ИКАР 2010 представление “Грозният”

|
За седми пореден път този театрален сезон Театър "София" представя свое представление с клип. Номинираното с два ИКАР 2010 представление "Грозният" има своята нова видео визия.

Поредицата от клипове на представления от афиша на Театър "София" предлагат нов поглед към театралното сценично изкуство. Нашият стремеж е да увеличим почитателите на театъра. До този момент освен за "Грозният" можете да видите клипове за представленията "Равизор", "Неделя вечер", "Търговци на презервативи" , "Как се научих да кормувам".

Пиесата "Грозният" на Мариус фон Майенберг се поставя за първи път в България именно на сцената на Театър "София". Режисьор на представлението е Василена Радева, която през този театрален сезон бе обявена от театралните критици за новото откритие на българския театър. "Грозният" е и нейния софийски дебют.

Представлението е забелязано и от театралната гилдия и получи две номинации ИКАР 2010 за поддържаща женска роля на Невена Калудова в ролята на Фани и за поддържаща мъжка роля на Михаил Милчев в ролята на Шефлер.

На 27 март, на международния ден на театъра, в Народен театър ще бъдат обявени на галаспектакъл и наградите на САБ ИКАР 2010.
 
 

 

По материали на Театър СофияКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *