Треска за злато в Балчик

|
25 000 евро в класически златни инвестиционни кюлчета е наградният фонд на Международния фестивал за късометражно кино „В Двореца”, Балчик. За девета поредна година фестивалът ще представи съвременните тенденции в световното кино чрез предизвикателната форма на краткия филм.
Предстоящото издание на фестивала предизвиква истинска международна истерия. Няколко седмици преди крайния срок за подаване на заявки за участие броят на кандидатстващите филми нараства лавинообразно. До момента фестивалът се радва на интерес от 105 държави от 6 континента.
Четири са състезателните програми, в които международно жури ще разпредели наградния фонд в размер на 25 000 евро в класически златни инвестиционни кюлчета, продукт на швейцарската рафинерия “Argor Heraeus”.
В основния конкурс, разделен на международна и българска секция, се състезават непоказвани в България филми. Всички останали могат да участват в състезателната програма за наградата на Община Балчик. Традиционни за фестивала са и конкурсите за телевизионен филм, както и за рекламен и музикален клип.
Крайният срок за подаване на заявки за участие на български продукции е 15 април, а за международни - 25 март.
Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца” е събитие от национално значение, присъстващо в европейския и световен културен календар. Той се организира в партньорство и с подкрепата на Община Балчик, Министерство на културата, Национален филмов център, и ДКИ-КЦ „Двореца”, и е първият и единствен фестивал за късометражно кино в България, финансиран по програми на Европейския съюз.
Фестивалът ще се проведе от 18 до 25 юни в Балчик.
 

По материали на организаторите

Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *