Фестивал за съвременен танц започва в края на седмицата

|
Б brain С store П project-склад за креативни концепти, Асоциация „ИнформБюро” и Центърът за култура и дебат „Червената къща” представят в периода 8-12 април (четвъртък-понеделник) 2010 г. в Червената къща, кино „Влайкова” и Младежки театър „Николай Бинев” третото издание на Антистатик – фестивал за съвременен танц и пърформaнс.

Антистатик се появи като първия фестивал за съвременен танц и пърформанс в България през пролетта на 2008 г. в София. В предишните две издания Антистатик показа над 17 представления от световната и българската сцена, и беше посетен от над 3000 души. "Антистатик" ще се появява през април всяка година и ще предлага своето виждане за разбиване на инерцията и ще запълни празното поле на липсващо културно събитие в София през пролетта.
Антистатик е изграден като "изказване" срещу инерцията, като манифест на желанието да се изразяваме, като се движим радикално. Фестивалът не се фокусира единствено върху български танцови проекти, а разширява погледа на българската публика.И тази година фестивалът, който зае специално място в българския и международен културен календар, ще представи утвърдени международни и български хореографи и изпълнители, но така също ще покаже и най-новата българска генерация от артисти в съвременния танц в специалната програма на фестивала - "Поле на потенциалности". В програма "Номад" пък ще насочим вниманието към някои интересни артисти на успешно завършилите международната образователна програма "Номадска танцова Академия".
И така - пет дни, единадесет представления и една премиера. Пълната програма на фестивала можете да видите тук.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *