Фестивал “Късо съединение” 2010 в Бургас през август

|
В края на август OHG и Позор ще предложат качествена доза кратки филми, отличени на престижни филмови фестивали. За трета поредна година и за първи път в Бургас фестивалът за късометражно кино „Късо съединение” ще раздвижи културните пластове през лятото. В бар "Роял" ще бъдат показани две от хитовите програми на фестивала, радващи се на огромен успех в България.

На 26 август от 20:00 часа стартира прожекцията на хита от Берлинале „Германия 09”, включващ късометражни филми на най-изявените съвременни немски режисьори. Сред имената са носителят на „Сребърна мечка” от фестивала в Берлин Фатих Акин, носителят на награда „Независим дух” Том Тиквер, режисирал филмови класики като „Бягай, Лола” и „Парфюмът”, носителят на Европейска филмова награда за режисура за филма „Сбогом, Ленин!” Волфганг Бекер и номинираният за „Златна палма” за филма „Отминали години” Ханс Вайнгартнер.
Един от акцентите на „Късо съединение 2010” е „Историите на изгубените души”, която ще бъде показана в бар "Роял" на 27 август от 20:00 часа. Проект от 7 кратки истории, в който се включват някои от най-нашумелите имена в Холивуд. Красавиците Кейт Бланшет, Кийра Найтли и Дарил Хана са в компанията на неустоимите Хю Джакман и Джош Хартнет. Към звездната компания се присъединяват и британските звезди Пол Бетани и Майкъл Гамбън, както и „г-н Сопрано” – Джеймс Гандолфини и Джеф Голдблум.
След прожекцията ви очаква концерт на Митко Таралежков, бггз - вокал и китара и Невен Кидеров – перкусии.
Бар "Роял" се намира на ул. Екзарх Йосиф 12, входът за прожекциите е 5 лв.
Повече информация за фестивала и другите проекти на OHG и Позор можете на намерите на: www.pozorcompany.com и ourhousegroup.wordpress.com


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *