Фламенко с Арканхел през февруари

|
Джаз Плюс представя "Една вечер с Арканхел" - неповторимият фламенко певец ще представи новият си албум, наречен "Quijote de los sueños" на 3 февруари 2012 в София Лайв Клуб от 20 ч. Франсиско Хосе Арканхел Рамос е новият, оригинален изпълнител на фламенко сцената, с дълбоки познания в традиционното фламенко, респект към корените и нестихващ интерес към откриване на нови пътища, които определят неговото изкуство.
В новия си албум “Quijote de los sueños” той предлага едно въображаемо пътешествие между двата бряга на една и съща река - на традицията и авангарда, като рисува една богата емоционално картина и не оставя никого безпристрастен, защото зрителят става свидетел на истинско изкуство, което се ражда от сърцето.
Неконформист и неуморен в търсенето на нови нюанси, той се чувства много уверен в разкриването на двете си противоположни страни - виждаме и бунтарският му винаги търсещ дух и наследения от предците му традиционен поглед. От тази алхимия се ражда този изпълнител от Уелва, който независимо от младостта си има солидно професионално досие, като първата му поява на голямата сцена е директно на Биеналето в Севиля през 1998 г., където е обявен за сензация.
Този великолепен дебют му дава възможност да работи в следващите години в трупите на едни от най-големите в танца като Кристина Ойос, Исраел Галван, Ева Ла Йербабуена, Хавиер Барон и кой ли още не. Този негов период като акомпаниращ певец завършва през 2001 г. с издаването на първия му диск "Arcangel", последван от "La calle perdía" (2004) и "Ropavieja" (2007).
Новият му проект, с който ще го видим и тук в София на 3 февруари 2012 г., се нарича “Quijote de los sueños”.

Самокритичен и изключителен перфекционист, Арканхел ежедневно работи за своето усъвършенстване, за да може да предаде на публиката своето откровение. Затова и всяка негова поява на сцена е предизвикателство и превръща спектакълът му в неповторимо изживяване. Той не върви по пътеката на конвенционалното, нито пък сляпо следва идолизираните фигури във фламенкото, а изгражда свой облик, който отговаря на виждането му за съвременното фламенко, пълно с импровизация и нов живот.
Пеенето на Арканхел е най-искреното отражение на вътрешното му аз. Затова и той разчита на артисти, които споделят неговото виждане и в чиято компания той се чувства уютно, като китариста Мигел Анхел Кортес и перкусиониста Аугустин Диасера, които ще го съпътстват и при появата му на сцената в София Лайв Клуб на 3 февруари 2012 г. Без компромис към фламенко изкуството, 35-годишният певец се старае да предаде красотата на песента на своята публика и да помогне радостта да се настани в душата на всекиго.
 
Концертът на Арканхел се осъществява с любезната подкрепа на Посолството на Кралство Испания и Институт Сервантес.
Билети за концерта на Арканхел може да намеритe в мрежата на http://ticketplus.bg, в Дюкян Меломан, в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис". Билетите струват 30 лв, в деня на концерта - 40 лв.
 

По материали на Джаzz+Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *