Фламенко танцьори от световна класа в НДК

|
Грандиозният спектакъл „Cambio De Tercio”, част от 26-ото издание на Новогодишния музикален фестивал, ще разтърси зала 1 на НДК на 21 декември, сряда, от 20 ч.
Българската публика ще може за първи път да се наслади на изкуството на носителите на приза за най-добри фламенко танцьори на Испания - Рохас и Родригес. Те са и хореографи на зрелищната постановка „Cambio De Tercio”, която вече покори сърцата на повече от 500 хиляди зрители по цял свят.
В спектакъла участват също и виртуозните танцьори от Nuevo Ballet Espanol, които през последните години заслужиха оценката за най-гореща танцова сензация на испанската културна сцена. Сред музикантите в зала 1 на НДК ще бъдат световноизвестни имена като китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”.
„Cambio de Tercio” е интригуващо пътешествие в 10 части през историята на класическите и съвременни испански танци. По време на шоуто танцьорите сменят 10 пъти пищните си сценични тоалети, с което допълват магията от цвят, красота, страст и феерия.
Събитието се организира от БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания у нас. Билети за него се продават в мрежата на Ивентим и в билетния център на НДК.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *