Френският спектакъл „Автаркия (….) В търсене на самодостатъчност“ – на 8 юни в театър “Азарян”

|
Ан Нгуен – една от големите реформаторки на брейкданса – е гост на единадесетото издание на Световен театър в София. Ще имаме възможност да гледаме спектакъла "Автаркия (….) В търсене на самодостатъчност" в рамките на "Световен театър в София", в театър "Азарян" на 8 юни (четвъртък) от 19:30 ч.

 

4_„Никой не е извършил такава революция в изкуството на движението в хип-хопа, както Ан Нгуен. За брейкданса и попинга Автаркия (….) е това, което са Мърс Кънингам или Лусинда Чайлдс за съвременния танц: много изчистени хореографски композиции и движение, а като краен резултат се получава абстракция, която прелива от музикалност, динамика и радост.“ Artistik Rezo  

Наричана една от най-големите реформаторки в брейкданса, Ан Нгуен съчетава своя танцов опит с различни бойни изкуства и аналитични подходи. През 2005 г. тя основава танцовата трупа par Terre. На 8 юни от 19:30 ч. в театър "Азарян" е единствената възможност в София за среща с работата на френската хореографка. Мощният танцов спектакъл Автаркия (….) В търсене на самодостатъчност гостува в рамките на единадесетото издание на Световен театър в София.

Автаркия (….) се развива като стратегическа игра за четирима в търсене на собствена територия, надмощие и възможност за постигане на хармония. В трескав ритуал изпълнителите зрелищно трансформират стила на популярни танци от съвременната градска култура като хип-хоп, брейкданс и попинг в абстрактен танцов речник.

Хореографиите на Ан Нгуен подчертават принципа на изграждане на движението в хип-хоп танца и неговия енергиен заряд, обличайки го в универсална символика. Тя е носител на Наградата за млади таланти в хореографията 2013, както и на отличието Кавалер на ордена на изкуствата и литературата за 2015 г. Асоцииран артист е към Националния център танц в Шало до 2018 г.

par Terre / Танцова компания „Ан Нгуен“ – Париж, Франция

хореография: Ан Нгуен

оригинална музика (композитор и перкусионист): Себастиен Лете

светлинен дизайн: Идир Ацеф

костюми: Куреж

участват: Магали Дюкло, Фара Елмаскини, Линда Хейфорд, Кон-Минг Ксионг

 

Билети: 15 | 12 лв.

 

По материали на организаторитеКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *