Хумористичният трилър „Завладей българите!” на Адриан Лазаровски е вече на книжния пазар

|
Завладееш ли българите, значи си завладял целия свят! Или поне така смята вождът на най-смешните извънземни, появявали се някога в литературата и киното. Очуканата летяща чиния каца в столичния квартал „Дружба” и от този миг насетне нищо в историята на България – а и на света! – вече не е същото…
Убедени, че българите са най-великият народ, който Земята някога е раждала, коварните пришълци прибягват до подмолен план. Те решават да се възползват от българските „мутри”, за да дестабилизират икономиката на страната и да постигнат заветната си цел. Обаче никой не подозира как ще се развият проектите „Тесто-Стерон”, „S-троген” и „А-ДР-енали-N”!

Литю Лайнера, Жорко Филиев-Гладния, братята Маргарини (Големия Маргарин и Малкия Маргарин), Рачо Рапана, Щърбан Щангата, Пацо Парцуцата, Лолитка Непоебничук, Ристю Рекета и Лоренцо Галфони са само част от забавните герои, изпълнили страниците на този взривоопасно хумористичен трилър. Кой ще надделее в ожесточената битка за България – мутрите или извънземните?

Корицата на романа е дело на известната френска художничка и музикантка Рашел Гийе. Заедно с нея Адриан Лазаровски реализира и музикалната страна на проекта – две от парчетата на Литю Лайнера (един от колоритните герои на книгата), а именно знаковите „Аре, борци!” и „Панелка с ферари”, вече са записани и съвсем скоро ще бъдат представени на широката аудитория. Това ще се случи на 3 декември, четвъртък, от 16,00 часа в ефира на радио „София” (94.5), когато специални гости на предаването „Часът на инфохолиците” ще бъдат Адриан и Рашел.

Адриан Лазаровски е роден във Варна през 1976 г. Носител на множество литературни награди и автор на детския бестселър „Моливко и Сръчко в България”, написан съвместно с руския писател Валентин Постников.
Член на Международната асоциация на писателите криминалисти.

Скоро след премиерата в България предстои книгата да бъде издадена във Франция и Русия.

Ще можете да се срещнете с автора и да си купите книгата с автограф от щанда на издателство “ABC” на коледния Панаир на книгата в НДК, който ще се проведе между 2 и 6 декември.


Коментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *