Tеатър „Гар Сен Лазар Плейърс” отново гостува в България

|
Театър „Гар Сен Лазар Плейърс” ще бъде за трети път в България този ноември с новата си постановка „Моби Дик” и с успешния си спектакъл „Молой” от Самюъл Бекет.


На 17 ноември в Камерната зала на Народния театър „Иван Вазов” Конър Лъвит ще представи спектакъла „Моби Дик”, постановка на Джуди Хегарти Лъвит. Адаптация на класическия американски роман от Хърман Мелвил, представлението проследява пътешествията на младия авантюрист Ишмаел, качил се на борда на кораба „Пикуод” и попаднал под обаянието на вманиачения в преследването на големия бял кит Моби Дик капитан Ахав.


Премиерата на новата постановка се състоя този април в Йол, рибарското пристанище в южна Ирландия, където Джон Хюстън снима своята версия на романа през 1956 г., и получи възторжени отзиви по време на националното си турне, където бе играна на 28 сцени. Сега спектакълът ще бъде представен за първи път на европейския континент.


Постановката на Бекетовия „Молой” бе показана за първи път в България през май 2007 г. в Народния театър „Иван Вазов”. Сега представлението се завръща за турне в четири града:


18 ноември – Драматично-куклен театър Враца

19 ноември - Драматичен театър „Стефан Киров” Сливен

20 ноември - Драматичен театър Пловдив

21 ноември - Драматичен театър Ловеч


През юни 2008 г. театър „Гар Сен Лазар Плейърс” представи спектакъла „Първа любов” от Самюъл Бекет в Народния театър „Иван Вазов”.
 

По материали на Ирландското посолствоКоментари (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *